hits

Seige eller sprø sjokoladekjeks

Jeg er i bakemodus om dagen - hender i periooder det. Dette er en sånn periode. De kommer gjerne i forbindelse med at jeg blir dårlig. Når jeg ikke får trent som jeg vil og ikke klarer det jeg vil - ja da gjør jeg det jeg klarer. I dag har jeg eksperimentert med kjeks. Resultatet er jeg knallfornøyd med. 


 

Dette er det du trenger for å bake:

150. gr.meierismør
130. gr.fibersirup - lys
60 gr.fibersirup - mørk
1/2 ts.vaniljepulver
20 stevia vaniljedråper
2 ss.sukrin gold
10 gr.peanøttmel
60 gr.sesammel
50 gr.mandelmel
1/2 ts.natron
2 ss.rå kakaopulver
1 plate hvit sukkerfri sjokolade
1 plate cloetta sjokolade

Mykt smør, sirup,vanilje og surkrin gold blandes godt sammen i kjøkkenmaskinen, slik at det er mykt og jevnt.
Slå sjokoladene i så små stykker du vil ha og bland dem sammen med at det tørre. 
Bland så det tørre sammen med det våte.
Du kan gjerne dele deigen i 2 og bare bruke 1 ss.rå kakao. Da får du en kjeks uten kakaosmak.

Tynne sprø kjeks - stekes 10 minutter. Legg 9 teskjeer med godt mellomrom på et bakepapiret som på bildet under. De blir runde.


Seige tynne brownies - stekes 8 - 10 minutter. Jeg brukte ca.1/2 røren og la utover et bakepapiret som bildet under viser. Disse "smeltet" sammen til 1 helt kake.. Du må selv følge med.  Denne må avkjøles helt før du deler den opp. Jeg delte kaken opp i passe biter med et pizzahjul.


 

Begge sorter avkjøles en stund før du legger dem på rist. 

Det er bare å glede seg - disse får "bein" å gå på.

Stekes på 180C midt i ovnen. 

Uansett hva du velger å gjøre - lykke til og kos deg.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Siv

Siv

1, Bergen

Jeg liker å reiser verden rundt og reiser så ofte jeg kan. Jeg elsker å drikke vin med venner. Og, jeg liker utfordringer - så jeg prøver til stadighet ting jeg ikke kan. Jeg går på tur hver dag uansett vær. Innimellom driver jeg med spede forsøk på jogging, jeg padler, dyrker avokadotrær og sår frø i plastkasser på kjøkkenet, dykker og prøver ut ny mat. Jeg liker å treffe nye mennesker så bekjennskapskretsen er stor. Nå skal jeg prøve meg på å blogge så nå får jeg se om jeg får det til og at blir en opptur til.

Kategorier

Arkiv